CHICKEN BOXING



Bahan-bahan 

Kepak ayam                            6 nos
Garam                                    secubit
Serbuk lada hitam                   secubit    
Paprika                                   secubit

SBP - Standard Breading Procedure 
Tepung                                   200gm
Serbuk roti                             200gm
Telur                                      2 nos 

Cara Penyediaan  
  1. Ayam dicuci bersih dan potong mengikut sendi kepak ayam. Kemudian belah sedikit dan tolak isi ayam diterbalikkan.
  2. Daging ayam tersebut tolak kebawah bentukkan bunjut. Kemudian tulang mesti bersih,tidak boleh ada sedikit pun isi yang melekat.
  3. Perasakan dengan garam, serbuk lada hitam dan paprika dan lakukan Standard Breading Procedure (SBP).
  4. SBP - celupkan di atas flour, kemudian telur dan akhir sekali serbuk roti. 
  5. Akhir sekali,masak sehingga warna keperang-perangan. Angkat dan hidangkan.



No comments: