Western Cuisine

SIJIL MODULAR KEBANGSAAN - KU 1 KOLEJ KOMUNITI KUANTAN

Pages

  • HOME
  • PENGENALAN
  • LA 1
  • LA 2
  • LA 3
  • LA 4
  • DO's & DONT's
  • TIP's
  • NOTA TAMBAHAN
  • UJI MINDA

LA 3


LA 3.1 - SOS DAN AGEN PEMEKAT  
NOTA
MAYONNAISE
CURRY MAYO
ORANGE MAYO
COCKTAIL SAUCE
TARTAR SAUCE
THOUSAND ISLAND SAUCE
HOLLANDAISE SAUCE
BLACKPEPPER SAUCE
ROSEMARRY SAUCE
TOMATO SAUCE
BECHAMEL SAUCE
MORNAY SAUCE
VELOUTE SAUCE
ALLEMANDE SAUCE

LA 3.2 - HIDANGAN UTAMA BERASASKAN MEAT 
NOTA
GRILLED SIRLOIN STEAK SERVED WITH SHALLOTS SAUCE ACCOMPANIED WITH JACKET POTATO AND RATATOUILLE

LA 3.3 - HIDANGAN UTAMA BERASASKAN POULTRY 
NOTA
CHICKEN CORDON BLEU

LA 3.4 - HIDANGAN UTAMA BERASASKAN FISH & SEAFOOD 
NOTA
PAN FRIED SEABASS SERVED WITH HOLLANDAISE SAUCE ACCOMPANIED WITH ASSORTED SAUTEED VEGETABLES AND SPAGHETTI AGLIO OLIO
Email ThisBlogThis!Share to XShare to FacebookShare to Pinterest

1 comment:

farhana said...

mohon perkongsian puan.. terima kasih bnyk2..

13 April 2013 at 03:38

Post a Comment

Home
Subscribe to: Posts (Atom)

ds1
ds1

About Me

My photo
Puan Ai (Marhaini Marhamin)
Blog ini diadakan bertujuan untuk memberikan ilmu pengetahuan kepada pelajar Kolej Komuniti khususnya dan juga kepada mereka yang cintakan ilmu di dalam dunia masakan. Semoga dengan adanya blog ini dapat membantu mereka menambahkan lagi pengetahuan di dalam bidang kulinari.
View my complete profile
Theme images by hatman12. Powered by Blogger.